1 vecka, jag är på väg!

Jag har funderat sedan jag gjorde förra inlägget, på varför jag valde att lägga upp det. Jag resonerar så här. Jag gör ständigt medvetna val gällande kost och träning med mera. Men. Jag är inte perfekt! Jag har en last som jag stundtals nästan ljugit om. Ljög, förnekade i många år mitt beroende. Min tanke med att berätta om detta, är att jag kanske kan hjälpa någon annan som har ett osunt beroende, oavsett sort. Vi kanske kan hjälpa och stötta varandra? Tillsammans är vi ju så mycket starkare!

En vecka med nedtrappning. Dagarna springer fram! Idag kl 14 lades den sista snusen in. Med blandade känslor men jag är redo. Nu finns det inga snusdosor varken i någon väska eller hemma i lägenheten.

I lördags hade jag 30års fest, då blev det visserligen en del snusande men har inte känt av den kvällens snusintag igår eller idag. Suget är alltså inte större än tidigare i veckan.

Vissa nätter under denna första vecka mot ett nikotinfritt liv har varit sömnlösa, sovit dåligt. Hjärtat slår snabbt, som att jag sprungit flera kilometer. En lätt molande huvudvärk finns nästan ständigt men den stör mig inte så mycket. I övrigt känner jag inget abstinens. Inte än iallafall. Har jag tur blir det inte värre än så här.

Imorgon är det åter dags för vardagen och dess rutiner. Jag har bestämt mig, jag ska klara det här! Jag har laddat upp med nötter och tuggummi i varje ficka, varje litet hörn. Tänderna får sig kanske en lätt törn av allt småätande men hellre ett tandläkarbesök och en giftfri kropp än ett osund och ofräscht beroende!

Jag funderar fortfarande på mina belöningar. Jag gillar ju att ge andra uppskattning, belöningar när de gör något extra bra, är i behov av pushning. Därför är det en självklarhet att jag denna gång ger mig själv belöningar. Vad det än blir, så för var månad jag är snusfri kommer en belöning. Det ska vara något jag verkligen vill ha eller något jag velat göra men inte tagit tag i de.

To be continued

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s