Kära november

November. Kanske en av årets mörkaste månader. Läste i Metro här om dagen att ca 90% av Sveriges befolkning blir låga på hösten – höstdepression kan det kallas. Man är ständigt trött, trots att man sover ”normalmycket”, tappar lusten till det mesta och vill helst bara stanna hemma i sängen och vänta på ljusare tider.

20131115-095009.jpg

Jag är en av de som ”drabbas”, även på våren kommer ofantlig trötthet och känslan av att bara vilja gå i ide bankar på dörren. Men jag vill inte kalla det depression, då bara ordet gör att man bli låg! När jag hamnar i en svacka, tillåter jag mig vara där en stund, någon dag. Därefter börjar jag söka lösning på ”problemet”. När allt i livet känns trist, inte ens matlagning, dans eller träning känns roligt (som jag i vanliga fall brinner för), finns det ju mängder av saker man kan förändra. Jag tar då fram papper och penna, gör rubriker så som jobb, träning, kost, kärleksliv osv. Därefter skriver jag ner alla negativa tankar men även de positiva (om det finns några), för att sedan fundera ut vad jag kan förändra och hur jag ska gå till väga. Det jag tycker är så fantastiskt är att ofta hjälper det att bara få ner de negativa tankarna på papper, så kommer resten av sig själv. Det sägs ju att hjärnan inte kan skilja på fantasi och verklighet. Sätter man ord på tankarna, känslorna och skriver ner dem, sätts en process igång. Tankens kraft är starkare än du tror. Testa, det är rätt häftigt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s