Åter till vardagen

Semestertider och sommar är en underbar tid! Jag ska inte ljuga, jag har verkligen haft lata dagar och släppt det mesta, så väl träning som kost tyvärr. Men en härlig semester har det varit.

20130805-224744.jpgNu tillbaka till vardagen och jobb och därmed dags att ta tag i mej själv. Jag vet ju vad jag mår bäst av! Regelbunden träning och sund kost. Alkohol är rena döden för kroppen (såklart), förstör snabbt det man byggt upp under lång tid.

Jag tycker om att sätta upp mål att sträva efter, oavsett vad det handlar om. Inom träningen så är mitt närmsta mål att träna upp en någorlunda snabb kropp, hållbar iallafall. Om ca en månad är det dags för Tjejmilen. Förra året löptränade jag hårt hela sommaren, var rejält taggad. Men ca två veckor innan loppet började smärta i rygg och ben komma varje gång jag sprang. Intalade mig att det skulle lägga sig, kanske jag bara behövde stretcha lite extra. Men det blev bara värre. Jag gick hos en naprapat som avrådde mig att genomföra loppet. Lyssnade såklart och avstod. Det tog mig ca tre månader innan jag var helt återställd, smärtfri. Jag har skrivit det tidigare, det var inte förrän jag träffade Leif jag blev bra.

Jag har nu tänkte om en hel del och tränar för att ha en hälsosam kropp. Vi får ju bara en kropp och ett liv, gäller att vårda det!

Min paus från det sunda tänket gällande kost och träning, har fått mig att reflektera en del. Innan sommaren var jag ganska extrem, enligt mig själv. Inget socker, mjöl, mejeriprodukter – dessa är visserligen inget kroppen behöver. Uteslöt även nästan allt kött. Upplever att allt blev på något vis för mycket. Jag har för liten ”kokbok” i huvudet för att utesluta mejeriprodukterna helt. Jag älskar att laga mat och anser att husmanskost är det bästa, godaste! Jag kommer nu tänka mer på helheten (protein, kolhydrater och rätt fett), fortsätta laga mat från grunden och att lite grädde i maten inte är farligt.

Jag tog mig ut på en löprunda ikväll, underbart väder och taggad att svettas lite! Det kändes bra, tog det lugn så kroppen vaknar till efter sommarens dvala.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s