Utrensning Dag 5

Igår hann jag inte skriva ner dagen, men här kommer den!

Frukostshaken gjordes på babyspenat, lite gurka, sojabönor, alfaalfagroddar, äpple och en halv banan. Den var helt klart den godaste men så har jag även börjat vänja smaklökarna med dessa smaker. Fröknäcke och ägg ingick också i frukosten.

Förmiddagens mellanmål var frukostshake.

Eftersom det var torsdag blev det pannkaka till lunch, den underbart goda bananpannkakan! Till den serverades bär och en sallad gjord på babyspenat, paprika, gurka, tomat, morot, solrosfrön och lite olivolja.

Eftermiddagens mellanmål blev en nutrishake – från GNLD. Den innehåller de 22 viktigaste aminosyror som kroppen behöver, man fyller på med både kolhydrater och proteiner så kroppen orkar fram till middagen. Det går snabbt att fixa, bara att blanda med vatten eller mjölk (vatten blev det denna gång).

Middagen bestod av paprika med mandelfärs, ugnsrostad potatis, cashewsås (galet god är den!) samt babyspenat.

20130712-152146.jpg

Detta var min sista dag på utrensningen, så jag firade med nyttiga chokladbollar på kvällen.

20130712-152042.jpg

Recept:
2 dl havregryn
1/2 banan
3-4 msk kakao
2 msk algavesirap
1 krm vaniljpulver
Kokos

Mosa bananen, blanda i bunke med resten av ingredienserna – förutom kokosen. Blanda till jämn smet och rulla till små bollar. Rulla sedan bollarna i kokosen. Förvara i kylen.

Summering: Veckan började tungt. Jag var ofta hungrig och trött. Men nu efter fem dagar med denna kost känner jag mig pigg och är definitivt mindre hungrig. Det har dock inte blivit någon träning, eftersom jag varit så trött. Jag tror kroppen behöver mer energi än vad jag fått i mig i veckan, för att orka med en sådan ansträngning.

Nu tänker jag försiktigt återgå till min vanliga kost. Jag har sedan länge tillbaka uteslutit gluten (förutom havregryn), nyligen drog jag ner på mejeriprodukter och kött äter jag bara ibland. Så egentligen innebär det inte så stor skillnad, men ”riktig” frukost ska bli fantastiskt att mumsa på!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s